چه اهل قهوههای دمیباشید، چه اهل قهوه جوشها، چه طرفدار قهوه ترک باشید، چه طرفدار اسپرسو یا طرفدار هر نوع قهوهی دیگر، شما برای داشتن یک فنجان قهوه خوش طعم و خوش عطر نیاز دارید که یک دستگاه آسیاب قهوهداشته باشید. آسیاب کردن دان قهوه به صورت تازه و قبل از دم کردن قهوه، تاثیر فوق العادهای بر روی مزه و عطر قهوه دارد.
آسیاب قهوه برقی
از آسیاب قهوه برقی برای کافی شاپها و برای مکانهایی که افرادی که در طول روز قهوه میخورند، زیاد هستند مانند هتل، استفاده میشود. آسیاب قهوه برقی از نظر نوع تیغه به دو دستهی اسیاب قهوه تیغهای و آسیاب قهوه دندانهای تقسیم میشود، که آسیاب قهوه دندانهای، خود، به دو دستهی دندانهای صفحه ای و دندانهای قیفی تقسیم بندی میشود.
عملکرد همهی آسیابهای برقی قهوه یکی است، و تفاوت آنها فقط در شکل تیغه میباشد. نحوهی کار این دستگاهها هم به این صورت میباشد که ابتدا میزان ریزی یا درشتی قهوه را تنظیم میکنید، سپس با روشن کردن دستگاه، دانهای قهوه به سمت تیغهها حرکت کرده و آسیاب میشوند. درنهایت اهرمهای هدایت کننده، قهوهی آسیاب شده را به مخرن میریزند.
میزان آسیاب کردن قهوه
عواملی هستند که در میزان اسیاب شدن قهوه تاثیر دارند. در اینجا به بررسی مهمترین عوامل میپردازیم.
نوع قهوه
دان قهوه باید متناسب با نوع قهوه آسیاب شود. برای تهیه اسپرسو باید قهوهی اسیاب شده در نرم ترین حالت ممکن باشد، برای تهیه قهوه ترک، قهوهی آسیاب شده باید نمیه درشت باشد و برای تهیه قهوه فرانسه باید قهوه به صورت درشت آسیاب شود.
نوع دستگاه قهوه ساز
علاوه بر نوع قهوه، قهوه سازی هم که مورد استفاده قرار میگیرد مهم است. مثلا اگر قهوه ساز، فرنچ پرس باشد، باید از قهوه اسیاب شده درشت استفاده کنید. اگر قهوه ساز شما کمکس یا سایفون هست، به آسیاب قهوه متوسط نیاز دارید، و برای اسپرسو ساز هم به قهوهی آسیاب شدهی بسیار نرم.
source: خرید آسیاب قهوه